31.12.11
Piftie Montignac
Ingrediente:
* 2 kg de porc pentru piftie (copite, ciolan neafumat, cap de porc - partea cu ureche nu cea de la gat care este foarte grasa)
* 2-3 cepe,
* sare,
* piper, cimbru, usturoi.
Se pun la fiert intr-o oala subpresiune carnea cu apa (cat permite oala), ceapa si sare. Se fierb 1 ora de la momentul cand oala incepe sa "fasaie".
Se scoate carnea si ceapa. Ceapa se arunca, carnea se dezoseaza (este aproape dezosata prin fiebere) si se pune in cutii de plastic (cele care au capac se stocheaza mai usor in frigider). Se repartizeaza frumos carnea in fiecare cutie.
Se condimenteaza fiecare cutie dupa gust cu piper, cimbru, usturoi (usturoiul eu il pisez intr-o cana, adaug supa fierbinte si pe urma trec continutul printr-o sita - asa ii pastram doar aroma). Supa se lasa la racit.
Cand s-a intarit se inlatura grasimea de deasupra. Dupa ce ati degresat-o se reincalzeste putin supa (pana se lichefiaza) si se toarna in cutiile in care carnea dezosata o asteapta. Se pun la frigider, si iese cea mai minunata piftie din lume. Singurul secret este condimentarea dupa gustul vostru.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment