* 8 piepti de pui nu foarte mari
* 1 ceapa taiata marunt
* 1 catel de usturoi presat
* 5 rosii
* 1/2 lingurita chimen
* 1 lingura mustar tare (fara adaos de zahar)
* 2 lingurite Curry
* 1/4 litri apa fiarta
* 1 legatura patrunjel
* sare
* ulei de masline
Carnea se spala si se usuca. Intr-un castron se amesteca: ceapa maruntita, usturoiul presat, chimenul, mustarul, sarea si curry. Fiecare bucata de pui se inmoaie in aceasta compozitie.
Intr-o tigaie se da ulei de masline si fiecare bucata pui se prajeste 10 minute pana devine 'aurie'. Se adauga apa.
Tomatele se fierb, decojesc, se taie in bucati si se dau in tigaia cu carne. Se mai lasa la foc mic 20 minute. Apoi se scoate carnea se pune pe farfurie si se presara patrunjel. Ce a mai ramas in tigaie (adica rosiile) se paseaza cu mixerul si asa e gata sosul.
Se serveste cu salata verde sau salata de andive.
No comments:
Post a Comment