UMPLUTURA
1,5 Kg. miez dovleac , ras cu extraordinara razatoare Borner si apoi pe foc pana a capatat o consistenta care mi s-a parut buna pt. umplut foile. Pt.ca mai avea destula apa si nu am vrut sa-l fac terci, l-am pus in strecuratoare destul de mult timp.
Am pus fructoza (in mod gresit 2 linguri= prea putin) si l-am lasat sa se raceasca.
6-8 lg. fructoza
scortisoara din belsug, dupa ce s-a racit
coaja de lamaie (optional)
Observatie : studiind multe retete de placinta(strudel) cu dovleac din culinar am constatat ca umplutura se poate face in 3 feluri :
1. asa cum am ales eu sa o fac
2. miezul de dovleac ras, crud ,amestecat cu fructoza ,scortisoara si coaja de lamaie si apoi presarat asa crud pe foaia de placinta. Asta a fost cel mai des folosita.
3. miezul copt in cuptor si apoi pisat si amestecat cu fructoza, scortisoara si coaja de lamaie.
FOAIA
350 faina (1/2 integrala + 1/2 tarate)daca e prea moale se mai adauga faina.
200 ml.apa
3 linguri ulei masline
1 cub de drojdie (nu mai aveam uscata)
sare
2 lg. fructoza
1 lgt.otet de mere (am vazut pe culinar la multe retete)
Am pus in masina de facut paine (sau robot) si apoi am intins cu sucitorul f.f.usor 2 foi. Data viitoare vor fi 3 din aceasta cantitate.
Am pus umplutura in foi , am mai presarat inca putina scortisoara, am rulat foaia si am pus-o in tava.
Am lasat putin in tava sulurile (acoperite cu un prosopel) pana au crescut.
Capetele sulurilor le-am taiat si le-am pus in tava in chip de mini. Data viitoare cred ca le fac pe toate mini.
La cuptor, foc mediu si gata.
Spre sfarsit am "uns" cu apa sulurile
ai un blog foarte util pentru mine care tin dieta Monti. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Sper sa vrei sa ma adaugi si tu!
ReplyDelete