8-10 vinete mijlocii
Ω cana ceapa taiata marunt
Ω telemea/feta rasa
250gr carne tocata
500 gr rosii (proaspete sau din conserva)
1 ligura patrunjel taiat marunt
sare, piper, ulei masline
1 cana smantana
Spalati vinetele si le taiati in 2 pe lung. Cu o lingurita scobiti interiorul ca sa iasa miezul, lasand o margine groasa cam de un deget(mic), a.i. vanata sa semene cu o barcuta. Le prajiti in tigaia in care ati incins uleiul (eu nu le prajesc, merge si asa), fara sa le ardeti, si le puneti dupa aia intr-o tava. Intr-o cratita cu ulei puneti ceapa si carnea sa se caleasca. Amestecati si adaugati rosiile taiate marunt/date prin blender (sa arate ca un sos gros), sare, piper si patrunjelul, si lasati sa fiarba la foc mic pana isi trag toata zeama.
Umpleti fiecare jumate de vanata cu carne, puneti deasupra niste smantana si branza rasa, si le stropiti cu putin ulei ca sa nu se arda branza. Le dati la cuptor (200-220grade, depinde de cuptor) vreo 15-20 minute.
PS :in reteta originala se pune dupa branza si niste pesmet. Daca puteti face pesmet din paine de soia, puneti, ca e si mai bun.
PS2 :eu de obicei pun in loc de carne, soia, si adaug si niste usturoi. Si adaug la amestecul de carne si miezul de la vinete, taiat marunt.
PS3 : la fel puteti face si dovlecei " incaltati", numai ca nu ii prajiti, ci ii fierbeti cateva minute.
No comments:
Post a Comment