Salata de vinete coapte este una dintre cele mai gustoase antreuri. Combinatia pe care v-o propun este ideala pentru cei care nu suporta gustul sau mirosul de ceapa. Este o reteta fina, un pic dule-caramelizata (datorita legumelor coapte), care aduce un pic din savoarea verii.
Coacerea vinetelor, a ardeiului, dovleceilor si a unei cepe rosii (de preferat) va crea o combinatie foarte aromata si rafinata. Optional, se poate adauga maioneza, pentru mai multa consistenta, dar eu o recomand in varianta vegetariana, mai "light".
Ingrediente:
-4 vinete medii
-un ardei gras mare
-2 dovlecei verzi "zucchini" sau albi
-o ceapa rosie mica
-sare, piper
- usturoi(optional)
-cimbru uscat
-oregano uscat
-ulei de masline si de floarea -soarelui
-maioneza (optional)
Etape pregatire:
Ungeti vinetele cu putin ulei de masline, stropiti ceapa (crestata in cruce) cu putin ulei. Presarati putina sare pe ceapa si introduceti tava la cuptor, pe al treilea nivel, la 200 grade celsius.
Curatati dovleceii, taiati-i in 2 pe lungime, stropiti-i cu ulei de masline, presarati sare, oregano si cimbru peste ei. Adaugati in tava si ardeiul spalat si introduceti si aceasta tava in cuptor, sub cea cu vinetele.
Dupa 30 de minute intoarceti vinetele si le mai coaceti inca aprox. 30 de minute. Scoateti si tava cu celelalte legume.
Dovleceii au un miros foarte placut de la ierburile aromatice. Decojti vinetele cat sunt calde si apoi lasati-le la scurs cateva ore. Lasati si celelalte legume sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, mixati dovleceii cu ardeiul copt (curatat) si cu ceapa coapta.
Dupa ce s-au scurs bine vinetele, tocati-le si apoi adaugati-le in robot. Mixati vinetele si adaugati treptat uleiul in salata (cateva linguri). Puteti sa adaugati si un catel de usturoi (dupa preferinte). Daca doriti cu maioneza, atunci adaugati mai putin ulei.
Se serveste dupa ce s-a racit bine in frigider. Se serveste dupa ce s-a racit bine in frigider. Pofta buna!
sursa
No comments:
Post a Comment