21.8.13

Porridge dulce cu orez negru

Reteta de desert pe baza de orez negru, care poate fi consumat si ca mic dejun:

Ingrediente:

2/3 cani de apa
3/4 ceasca orez negru
1/2 cana zahar brun/sirop de agave
2 cani de lapte de nuca de cocos
un pliculet de ceai verde
fulgi de migdale, optional


Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune apa la fiert, atunci cand atinge punctul de fierbere se pune pliculetul de ceai verde, care se lasa la infuzat cateva minute.

Scoateti pliculetul de ceai verde si adaugati orezul. Reduceti flacara, acoperiti cratita si fierbeti timp de 30 de minute (se mai adauga apa daca este necesar).

Adaugati zaharul brun si amestecati, continuati sa gatiti pentru inca 7 minute. Daca folositi siropul de agave, acesta se adauga la sfarsit, impreuna cu laptele de cocos.

Adaugati laptele de cocos, scoateti cratita de pe foc si serviti.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment