Ai nevoie de:
2 banane mari si coapte
1 lingurita miere (sau sirop de artar)
2 oua
50 ml lapte
50 ml smantana pentru gatit, grasa
putin extract de vanilie
50 gr zahar brun
1 lingurita scortisoara
putina nucsoara
2 felii groase de paine tip briosa (sau 3-4 briose)
100 gr unt
iaurt de vanilie sau de fructe, pentru servit
1. Decojeste bananele, pune-le in blender impreuna cu mierea sau siropul de artar si fa-le piure. Lasa-le deoparte. Amesteca intr-un bol ouale, laptele, smantana, vanilia, zaharul, scortisoara si nucsoara.
2. Incalzeste cuptorul la 160 de grade, treapta 3. Cu un cutit ascutit fa o gaura in briosa, lasand cel putin 1 cm pe margini. Umple briosele cu mixul de banane. Inmoaie briosele umplute in mixul cu oua, timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
3. Intr-o tigaie mare de teflon, topeste jumatate din unt. Cand s-a incins untul, pune briosele in tigaie, prajindu-le pe fiecare parte, pana devin aurii. Apoi pune-le in cuptor pentru 5 minute.
Serveste cu miere sau sirop de artar si cu iaurt de vanilie.
No comments:
Post a Comment