Ingrediente:
* 2 portocale
* 4 oua
* 285g faina de migdale ( din migdale decojite)
* un praf de sare
* 1 lingurita praf de copt
* indulcitor
Mod de preparare:
Portocalele se fierb intregi (dupa ce le-ati spalat in prealabil bine de tot) pana se inmoaie. Dupa ce s-au racit se baga in blender ( intregi, cu tot cu coaja) si se fac piure.
Se adauga ouale unul cate unul, praful de copt, sarea, indulcitorul si se mixeaza bine.
Se toarna compozitia asta peste faina de migdale si se amesteca bine cu o lingura. Compozitia care se obtine este destul de compacta, nu curge.
Se unge cu unt o forma care se poate baga la cuptor (vas de yena dreptunghiular), se pune compozitia si se baga la cuptor la 170-180 grade cam 45-50 min. Se testeaza cu scobitoarea si daca aceasta iese curata atunci e gata.
Se lasa in vas la racit inca 2 ore.
No comments:
Post a Comment