Blat - aluat de piscot
1 cana migdale macinate fin
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
6 oua
2/3 cana Splenda (sau fructoza)
1 lingurita vanilie
Ungeti o tava de 11x17" (28x43cm) si tapetati-o cu hartie pergament care trebuie si ea unsa, sau folositi o foaie de silicon. Combinati ingredientele uscate (mai putin sarea) intr-un bol mic. Intr-un bol mare (de sticla sau metal) bateti albusurile spuma cu 1/4 lingurita sare pana se face o spuma tare.
Intr-un alt bol, folosind acelasi mixer, frecati galbenusurile cu fructoza cu viteza mare pana se topeste fructoza, cam 4 minute. Adaugati vanilia.
Adaugati incet ingredientele uscate, 1/4 din albusuri. Apoi 1/2 din albusurile batute, apoi restul. Incorporati-le incet fara sa stricati prea tare spuma. Repartizati amestecul egal in tava de copt.
Coaceti 20-25 minute la 350F (176C) sau pana devine bej-aurie, este ferm si cand il apasati usor revine la forma initiala ca un arc. Se lasa la racit.
Umplutura:
1 cutie (750g) iaurt 3.2%
1 pachet (250g) crema de branza slaba 23%
1 cana de frisca (facuta din smantana de frisca + fructoza)
Fructoza dupa gust
esenta vanilie
Se lasa la scurs, intr-o sita, iaurtul - timp de o zi, sau pana s-a scurs tot zerul Se amesteca cu crema de branza si se adauga fructoza (splenda) dupa gust. Se incorporeaza frisca. Pentru insiropat blatul, 3/4 cana de ness sau cafea concentrata indulcita. Se orneaza cu un amestec de fructoza, cacao si ness.
Se lasa la frigider cateva ore.
No comments:
Post a Comment