Ingrediente:
5 oua
5 linguri de tarate rasnitate
o lingura cu varf de iaurt 0% grasime
indulcitor
scortisoara
o lingurita de cacao cu continut de grasime mai mic
esenta de lamaie
esenta de migdale
praf de copt
o lingura de amidon
Pentru glazura: branza de vaci 0, 1 % grasime
o lingurita de ness
esenta de lamaie
indulcitor dupa gust
Pasi pentru executare:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare si galbenusurile se freaca cu indulcitorul si iaurtul. Se ameseteca albusul cu galbenusul si se incorporeaza taratele, amidonul si praful de copt (de preferat cu o lingura, nu cu mixerul).
Se imparte compozitia in doua parti, intr-una se adauga scortisoara si esenta de lamaie, dupa gust. In cealalta se pune cacao si esenta de migdale. Se umplu formele de briosa (sa mai ramana jumatate de centimetru goala forma) si se dau la coptorul incins in prealabil la 180 de grade, se pastreaza temperatura si se lasa la cuptor 20 de minute.
Important: nu deschideti usa cuptorului decat atunci cand sunt gata!
Se pot servi si ca atare( nu sunt uscate si inecacioase, ies foarte pufoase ) dar si cu glazura cu branzica de vaci:
Glazura 1: 2 linguri de branza de vaci amestecate cu indulcitor si esenta de lamaie - aceasta am folosit-o pentru briosele cu scortisoara.
Glazura 2: o lingurita de ness frecat cu indulcitor si 2-3 picaturi de apa, peste care am pus 2 linguri de branza de vaci - pentru briosele cu migdale.
No comments:
Post a Comment