Pentru 6-8
persoane:
–
100 g de brânză de vaci cu 0%
materii grase
–
1 cutie de ton natur (400 g net)
–
1 plic de gelatină
–
25 cl de vin alb
–
1 lingură de ulei de măsline
presat la rece
–
1 lingură de pătrunjel tocat
–
1 linguriţă rasă, de sare
–
piper
–
muştar
Pentru
ornamentare:
–
rondele de ou fiert
–
rondele de roşii
–
salată verde, pătrunjel
Preparaţi aspicul conform modului de folosire
înscris pe cutie, înlocuiţi jumătatea de
pahar de apă cu vin alb.
Scurgeţi tonul şi fărâmiţaţi-l (folosiţi,
eventual, un tocător). Amestecaţi bine tonul, muştarul, uleiul,
pătrunjelul, sarea, piperul, oţetul.
Când gelatina ajunge la temperatura camerei (după
circa 1/2 oră), adăugaţi tonul şi brânza, apoi amestecaţi-le. Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă uşor
cu ulei. Lăsaţi-o 2-3.ore la frigider, ca să se închege.
Scoateţi-o din formă si serviţi-o pe foi de
salată, ornamentată cu roşu, ouă fierte şi pătrunjel. Adăugaţi un sos la alegere (sos verde sau
maioneză).
No comments:
Post a Comment