28.10.11

Spuma de ton in aspic


Pentru 6-8 persoane:
         100 g de brânză de vaci cu 0% materii grase
         1 cutie de ton natur (400 g net)
         1 plic de gelatină
         25 cl de vin alb
         1 lingură de ulei de măsline presat la rece
         1 lingură de pătrunjel tocat
         1 linguriţă rasă, de sare
         piper
         muştar

Pentru ornamentare:
         rondele de ou fiert
         rondele de roşii
         salată verde, pătrunjel

Preparaţi aspicul conform modului de folosire înscris pe cutie,  înlocuiţi jumătatea de pahar de apă cu vin alb.
Scurgeţi tonul şi fărâmiţaţi-l (folosiţi, eventual, un tocător). Amestecaţi bine tonul, muştarul, uleiul, pătrunjelul, sarea, piperul, oţetul.

Când gelatina ajunge la temperatura camerei (după circa 1/2 oră), adăugaţi tonul şi brânza, apoi amestecaţi-le. Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă uşor cu ulei. Lăsaţi-o 2-3.ore la frigider, ca să se închege.
Scoateţi-o din formă si serviţi-o pe foi de salată, ornamentată cu roşu, ouă fierte şi pătrunjel. Adăugaţi un sos la alegere (sos verde sau maioneză).

No comments:

Post a Comment