Pentru 8-10
persoane:
–
1 conopidă mare
–
100 g de brânză de vaci cu 0%
materii grase
–
1/2 pahar de lapte praf smântânit,
foarte onctuos, aproape ca o cremă, şi foarte omogen
–
6 ouă
–
sare, piper
Puneţi conopida (după ce aţi rupt-o în bucheţele,
aţi spălat cu apă şi oţet şi aţi scurs-o) în apă clocotită. Săraţi-o. Lăsaţi-o
să mai fiarbă 5 minute după ce apa a început din nou să clocotească. Scoateţi-o
şi scurgeţi-o.
Faceţi din ea un piureu (eventual pasaţi conopida
cu mixerul). Amestecaţi-o cu brânza, laptele, ouăle, sarea şi piperul.
Amestecaţi bine totul şi turnaţi compoziţia într-o
formă unsă, în prealabil, cu unt.
Lăsaţi-o la copt circa 1 oră, în bain-marie;
temperatura cuptorului este de 200 (Termostat 5/6).
Scoateţi-o din formă la un sfert de oră după ce
aţi luat-o din cuptor. Serviţi-o cu un sos de roşii.
Acest fel se poate mânca rece sau călduţ (la
temperatura camerei).
No comments:
Post a Comment