2.12.11

Macrou marinat

Ingrediente:
* 1-2 kg macrou
* 3 cesti otet
* 1 ceasca ulei
* 1 ceasca vin alb
* 1 lingurita sare (sau dupa gust)
* boabe de piper
* foi de dafin

Nu va speriati, vinul nu se consuma, este doar pentru a da gust pestelui.

Se curata pestele de maruntaie, se spala, se taie capul si coada. Restul pestelui se taie in felii de circa 2 cm grosime, care se pun intr-o oala. Se acopera cu apa cat sa-l cuprinda bine, se adauga otetul, vinul, uleiul, sarea, foile de dafin si boabele de piper si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se fierbe 3 ore la foc foarte mic. E bine sa puneti de la inceput destula apa, ca lichidul sa nu scada prea mult (trebuie sa cuprinda pestele tot timpul). Daca mai adaugati apa pe parcurs, nu mai are acelasi gust (se dilueaza prea mult si nu se mai simt destul vinul, otetul...).

Se mananca dupa ce sta la frigider. E foarte gustos. Oasele se dizolva la fiert. Poate manca si restul familiei, nu doar cine e "la regim". In plus, cantitatea va ajunge mai multe zile, nu trebuie sa gatiti zilnic. Si tine mult timp la frigider (nu doar cateva zile, ca restul mancarurilor).

No comments:

Post a Comment