17.2.12

Dulceata de visine cu fructoza

Ingrediente:
* 2 kg de visine necuratate de samburi (sau o farfurie adanca cu varf de visine curatate de samburi)
* 750 g fructoza
* 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Se spala visinele si se curata de samburi sau nu, dupa preferinte. Intr-o cratita cu fundul gros se pune un strat de fructe si un strat de fructoza avand grija ca ultimul strat sa fie intotdeauna de fructoza.

Se lasa linistite timp de cateva ore pana se dizolva fructoza si sucul din visine s-a ridicat. Luam cratita si o punem la foc mic amestecand constant (de preferat cu o lingura de lemn). Atunci cand compozitia incepe sa scada si siropul s-a legat o luam de pe foc.

Testul ca sa vezi daca dulceata este gata este urmatorul: Se pun cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara cat mai rece. daca picaturile se intaresc frumos si nu se latesc sau se scurg atunci este gata!

No comments:

Post a Comment