4.11.11

Paine proteica coapta in casa

- 1 cana de apa calda (250 ml)
- 1 lingura drojdie uscata
- 1/2lingurita de sare
- 1/2 lingurita otet de mere
- 2 1/4 cani faina de grau integrala
- o forma mica de copt paine

Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva, cam cinci minute. Adaugati sarea si otetul. Amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina.

Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron (puteti folosi un mixer). Presarati putina faina pe planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine (cam 5 minute) pana devine elastic. Folositi o forma de paine din Teflon, ca sa nu lipeasca.

Puneti aluatul in forma. Acoperiti-l cu un servet si tineti-l sa dospeasca intr-un loc cald, pana cand aluatul ajunge la marginea formei (cam 2-3 ore). Incingeti cuptorul la 165 C, puneti painea la cuptor si lasati-o cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa rumena.

Painea coapta in casa este mai densa decat cea cumparata din comert, deci pentru a o praji trebuie taiata in felii foarte subtiri. Se pastreaza in frigider.

No comments:

Post a Comment