Preparare 15 min., coacere 55 min.
Ingrediente:
- 1l lapte integral,
- 6 oua,
- 1 pastaie de vanilie,
- 150g fructoza (pudra),
- 1 lingurita coniac.
Preparare:
Se fierbe laptele impreuna cu pastaia de vanilie desfacuta. Se lasa sa se raceasca.
Se caramelizeaza intr-o forma 50g fructoza cu putina apa.
Se bat ouale intregi cu 100g fructoza. Se toarna treptat peste oua laptele caldut, amestecind cu telul. Se adauga coniacul.
Se toarna preaparatul in forma si se pune in bain-marie, timp de 45 minute, in cuptorul incalzit la 200 grade (T6). Cind se raceste, ajungand la temperatura ambianta, se baga in frigider cel putin 4 ore.
Pentru a-l scoate din forma, se pune 1 minut in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Poate fi servit si in forme individuale.
No comments:
Post a Comment