Sfecla este un aliment cat o farmacie intreaga. In plus este in sezon. Stim sa facem salata de sfecla, si supa, si alte bunatati, dar trebuie sa incerci si aceasta reteta de sfecla coapta cu ceapa. Simplu, sanatos si foarte, foarte bun.
INGREDIENTE
6 sfecle potrivite
3 cepe rosii
4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
150 de mililitri de supa de legume
2 linguri de otet balsamic
O lingurita de cimbru uscat
Sare si piper negru proaspat macinat
O lamaie
PREPARARE
→ Incinge cuptorul
→ Pune sfecla curatata si taiata in bucati potrivite, ceapa rosie taiata in bucati pe lung, usturoiul intreg. impreuna intr-o tava mai adanca.
→ Amesteca supa de legume cu uleiul si otetul balsamic. Adauga sare, piper si cimbru. Amesteca bine si rastoarna sosul peste sfecla din tava.
→ Amesteca bine, astfel incat sosul sa unga toate legumele din tava, uniform.
→ Acopera cu o folie de aluminiu si coace la foc potrivit, o ora.
→ Scoate tava din cuptor, indeparteaza folia si amesteca usor. Pune tava din nou in cuptor la foc mai iute, pentru ca sucul in exces sa se evapore, iar sfecla sa se glazureze usor.
→ Serveste sfecla coapta cu ceapa, fierbinte, simpla cu panie prajita sau alaturi de carne ori peste.
→ Razuieste deasupra coaja de lamaie si picura putin suc peste sfecla.
No comments:
Post a Comment