30.11.11

Lapte de pasare

Abatere foarte mica = FAZA I a dietei Montignac (ocazional)

*1 bucatica de baton de vanilie,
*8 oua,
*1 litru de lapte semi- smantanit,
*3 linguri de fructoza,
*putina sare

Separati albusurile de galbenusuri si bateti-le spuma foarte tare cu putina sare. Fierbeti laptele cu vanilie si 1/2 pahar de apa, avand grija sa nu clocoteasca prea tare (abia sa bolboroseasca). Cu o lingura, luati din albus si il asezati la suprafata laptelui. Fierbeti acesti bulgari 1 minut si pe o fata si pe cealalta si scurgeti-i pe un servet.

Preparati o crema englezeasca din galbenusurile batute, peste care turnati laptele caldut (eventual lungit cu apa ca sa fie un litru); bateti repede. Puneti compozitia pe foc mic pentru a se ingrosa si indulciti-o in ultimul moment cu fructoza. Lasati sa se raceasca si serviti cu bulgarasi de albus deasupra cremei.

No comments:

Post a Comment