10.1.12

Muschiulet de porc (vita)

* 1 muschiulet de porc
* 50g Mortadella in felii
* 1 legatura patrunjel verde
* 50 g parmezan ras
* 50 g cascaval ras
* ulei de floarea soarelui, ulei de masline
* 25 g unt
* vin alb
* o lingura bulion
* 250 ml supa clara (eventual instant, dar fara morcovi si patrunjel)
* sare, piper

Muschiuletul se taie de-a lungul si se bate ca pentru snitele, se sareaza, pipereaza. In taietura se pun feliile de mortadella. Patrunjelul se toaca marunt, un pumn se pune deoparte. Peste feliile de mortadella se "imprastie" parmezanul, cascavalul si patrunjelul.

Muschiuletul se ruleaza si se inchide cu ace pt. rulada sau se leaga cu ata de bucatarie. Se incinge uleiul de floare soarelui intr-o tigaie (prima data se incinge bine tigaia fara ulei, dupa aceea se pune uleiul) si se prajeste muschiuletul pe toate partile. Se arunca uleiul de floare soarelui, se adauga uleiul de masline si niste unt. Se stinge cu vinul, se adauga bulionul si supa si se lasa pe foc pana sosul este redus.

Se scoate muschiuletul, se taie in felii. In sos se mai poate pune o lingura de unt f. rece (pt. prinsul sosului), eu sar peste asta. Se serveste cu patrunjel pe de-asupra.

No comments:

Post a Comment