3.4.12
Reteta Montignac - Cozonac, Faza II
Ingrediente aluat:
500 g faina (350 g faina integrala de grau, 100 g tarate de grau, 50g faina de gluten)
200 ml lapte obtinut din smantana dulce (frisca) diluata
2 galbenusuri + un ou intreg
100 g unt + 50 ml ulei
150 g fructoza pt aluat si dupa gust la umpluturi
40 g drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata (amestecata cu fainurile)
50 g. coacaze + 1 lingurita rom (nu esenta)
esenta vanilie, coaja de lam‚ie si de portocala
Au iesit doi cozonaci: unul l-am umplut cu crema de nuca si cacao si celalalt cu branza dulce si coacaze.
Pentru umplutura cu nuca : se bat spuma 2 albusuri, se adauga 50 g. fructoza si 1 lingurita rom (nu esenta) si se bate din nou pana se intareste la loc ; se adauga 200 g nuci macinate, 2 linguri cacao, coaja rasa de lamaie si portocala si se amesteca usor cu telul. Se pun mici gramajioare pe aluat care se intind uniform pe toata foaia.
Pentru umplutura cu branza dulce: la fel ca mai sus, numai ca in loc de nuci se pun 250g. branza de vaci 0,1% grasimi si un pumn coacaze uscate. In loc de albusuri, la umpluturi se poate pune putin lapte si o lingura de faina (integrala+tarate, bineinteles)
Preparare:
In laptele incalzit se pune fructoza si se amesteca pana se topeste. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala iar la urma drojdia de bere.
Ouale se bat usor si se presara cu un praf de sare. Peste coacaze se pune lingurita de rom si se amesteca ca acestea sa fie impregnate. Untul si uleiul amestecate se incalzesc pana se topeste untul.
In masina de facut paine (sau in robot) se pun laptele, ouale si faina. In timp ce ingredientele sunt amestecate se toarna putin cate putin untul si uleiul. La sfarsit se adauga fructele deshidratate.
Cand framantatul s-a terminat se scoate aluatul si se pune intr-un vas la crescut (la cald) pentru 1 ora. Dupa ce a fost umplut se mai lasa la crescut in formele unse cu unt 30-40 minute. Se unge cu ou inainte de a-l pune la copt. Se coace (cuptor preincalzit) la 350 F sau 175C pentru aprox. 30-35 minute. Se lasa 10 minute in forma si apoi se scot.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment