18.8.12

Crap cu sos de rosii si lamaie

INGREDIENTE:
2 kg peste, 200 gr ceapa, 200 ml ulei, 1,5 kg rosii, 100 ml vin, 50 gr faina, o legatura verdeata, 150 gr pasta de tomate, 100 gr ardei gras, sare, piper, o lamaie.

PREPARARE:
Pestele curatat si portionat se sareaza, se condimenteaza cu piper si se pudreaza cu faina. Se prajeste pe jumatate in uleiul incins. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in ulei cu putina apa.

Se adauga pasta de tomate, sarea si apa. Se fierb aproximativ 15 minute. Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Jumatate din cantitatea de rosii se taie pe jumatate, iar restul se zdrobesc. Rosiile zdrobite, impreuna cu sosul, se asaza intr-o tava.

Se adauga pestele cu jumatatea de rosii puse deasupra, pe fiecare bucata de peste, si se introduce la cuptor timp de 20 minute. Spre sfarsitul inabusirii se adauga vinul. Dupa preferinta, se poate pune si usturoi taiat marunt, atunci cand se introduce la cuptor.
Atentie! Fara faina!

No comments:

Post a Comment