Ingrediente:
1 kg carne (de care ne place, in reteta originala e de vita)
4 cepe, 2 catei usturoi
2 ardei iuti proaspeti
ulei
1 lingura boia iute
1/2 lingurita cumin
3 star anis (cine are)
1 lingurita coriandru intreg (samanta)
1/2 l supa de carne
1 lamaie netratata chimic
1 legatura coriandru verde (sau patrunjel)
sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se taie in cuburi, 3 cepi si usturoiul se taie marunt, a 4-a ceapa se taie pestisor (dar mare). Ardeii iuti se curata de seminte si se taie in bucati. Se incinge uleiul, se prajeste carnea in portii, apoi ceapa si usturoiul. Se pune carnea inapoi in tigaie cu ardeii iuti si mirodeniile. Se adauga supa si se lasa la fiert pe foc mic cu capac 80 min.
Lamaia se spala si se taie in 1/2. O jumatate se stoarce, cealalata jumatate se taie in felii subtiri. Se adauga cam cu 10 min. inainte a fi mancarea gata impreuna cu sarea si piperul. Cu 2-3 min. inainte de a fi gata se pune coriandrul verde (patrunjelul).
No comments:
Post a Comment