23.9.13

Chiftele din linte

Ingrediente:

* 300 g linte 
* 2 cepe
* 2 căţei de usturoi
* 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin 
* 1 lingură de oţet balsamic
* 2 ouă
* 100 g griş de grâu integral
* ulei pentru prăjit
* sare cu plante
* pătrunjel, piper, măghiran

Preparare:

Se înmoaie lintea timp de 1-2 ore. Lintea se fierbe 30 min. în apa în care a fost înmuiată, se strecoară şi se lasă la scurs. Ceapa se taie cubuleţe şi se prăjeşte în uleiul de măsline împreună cu usturoiul zdrobit.  2/3 din lintea fiartă se face piure. Lintea şi ceapa se amestecă cu grişul de grâu şi cu ouăle. Se condimentează cu oţet şi condimente, se formează chiftele şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei.

Sfat: Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi un sos rece de iaurt cu ierburi.

Timp de preparare: 40 min (+2 ore timp pentru înmuiere)

No comments:

Post a Comment