Ingrediente:
- 3 -4 legaturi de soc;
- 1/2 kg fructoza la 3 litri de apa;
- 3-4 cuisoare;
- 2 lamai feliate ;
-un colt de paine;
Socata varianta orientala:
- 4 -5 legaturi de soc;
- 350-400 grame fructoza la 3 litri de apa;
- o lamaie si o limeta feliate;
- 1/2 baton cu vanilie;
- amestec de ingrediente pentru vin fiert: 1/2 de lingurita. (amestecul contine: cuisoare, scortisoara, cardamom, ghimbir, zahar vanilat).
Metoda de preparare:
Pentru ambele socate aceeasi: am pus fructoza,peste care am turnat apa, amestecand, apoi am adaugat zeama de lamaie, lamaile feliate, socul si ingredientele dorite.
La varianta autentica de socata poti adauga deasupra un colt de paine pentru a porni mai rapid procesul de fermentare.
Se pun apoi borcanele la soare; Se amesteca in fiecare zi cu o lingura de lemn si in maximum 2- 3 zile daca vremea de afara e prielnica, cu soare din belsug avem licoarea magica: socata!
Se strecoara apoi socata, turnandu-se in sticle adecvate si se da la frigider.
Se serveste cu cu putin lamaie sau limeta alaturi!
No comments:
Post a Comment