10.11.11

Retete de post in faza I a dietei Montignac

Salata de vinete coapte: 6 persoane

Ingrediente: 4 vinete, 2 rosii, 4 linguri de ulei masline, 1 buchet garni : (patrunjel, cimbru, dafin), un catel de usturoi, 2 bucati de arpagic, sare, piper.

Taiati vinetele in doua si incizati usor, cu un cutit, interiorul dupa ce le-ati spalat si sters. Asezati-le intr-o forma, stropiti-le cu putin ulei si bagati-le in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce le scoateti scobiti pulpa cu o lingura. Curatati rosiile de coaja si scoateti semintele.

Intr-o tigaie puneti usturoiul si arpagicul tocat la inabusit intr-o lingura de ulei de masline, adaugati rosiile taite in bucati, buchetul de garni si lasati 10 minute. Apoi scoateti garni. Sarati, piperati, adaugati vinetele si mai lasati inca 30 minute la foc mic.

Bateti compozitia cu mixerul pentru a obtine un piureu, si lasati sa se raceasca. Se serveste foarte rece.

Salata gradinareasca: 6 persoane

Ingrediente: 1 kg. sparanghel scurt (alb sau verde), 250g fasole verde, 1/2 conopida cruda, 1 castravete, 1 legatura de ridichi, 1 salata, 1 ceapa mijlocie, 1 legatura hasmatuchi, tarhon, 1 legatura de creson (se poate si fara);
Vinegreta: 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet, sare, piper

Fierbeti fasolea verde astfel incat sa ramana relativ tare (12 minute), si taiati-o in bucati de cativa centimetri. La fel si sparanghelul. Castrevetele se taie rondele fine. Conopida se desprinde in buchetele si se opareste 2 minute in apa cu sare clocotita.

Se prepara sosul vinegreta la care se adauga tarhonul, hasmatichi si frunzele de creson, ceapa tocata marunt. Se spala salata si sa taie fasii. Se taie felii subtiri 1/2 din ridichi si se amesteca toate ingredientele. Se lasa 20-30 minute la macerat in frigider. Se decoreaza cu restul de ridichi.

No comments:

Post a Comment