21.3.13

Salata de ton cu masline, portocale si ardei gras


Ingrediente
1/4 ceasca ulei de masline
1/4 ceasca de otet de vin rosu
1 lingura usturoi tocat
3 portocale fara coaja si samburi
1 ceapa rosie mica, injumatatita si taiata in felii subtiri
1 ardei rosu, taiat in felii subtiri
400 grame de ton alb din conserve de ton in suc propriu, taiat in bucati
1/4 ceasca de masline verzi umplute cu ardei capia, taiate
1/4 ceasca de patrunjel proaspat tocat
8 cupe de verdeturi mixte pentru salata
1/3 cana de migdale prajite

Modalitate preparare
Amestecati uleiul, otetul si usturoiul intr-un bol mare. Curatati portocalele in felii pe care le puneti in castron. Adaugati ceapa, ardeiul gras, tonul, maslinele si patrunjelul si apoi amestecati.

Se condimenteaza cu sare si piper (poate fi facut cu 2 ore inainte de servire si lasat in frigider). Asezati salata verde in platou. Se decoreaza cu migdale.

No comments:

Post a Comment