20.3.13

Friptura de vita cu pepene galben


Ingrediente
1 pepene galben mare decojit, fara seminte si taiat in cuburi
1 ceapa rosie medie, taiata
1 ceasca de patrunjel, tocat
1/2 ceasca menta proaspata, taiata
2 linguri de otet balsamic alb
2 linguri de ulei de masline extra-virgin
3 portii de carne de vita
2 lingurite de sare de mare
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Modalitate preparare

Puneti pepenele galben, ceapa, patrunjelul, menta, uleiul si otetul intr-un castron. Se incalzeste gratarul, tigaia gratar sau tigaie mare la foc mare. Portiile de carne se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.

Gatiti intre 5 si 8 minute pe fiecare parte pentru friptura in sange, intre 8 si 10 minute pe fiecare parte pentru medie si intre 10 si 12 minute pe fiecare parte pentru friptura mai bine facuta.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 5-7 minute. Se taie friptura in diagonala in felii groase de 2 cm si se pune intr-un platou. Presarati jumatate din legume pe friptura. Asezati legumele ramase pe platou.

No comments:

Post a Comment