18.3.13

Salata de conopida si radicchio


Ingrediente
Pentru salata

1/2 capatana dintr-o conopida de 500 grame, taiata in buchetele
1/2 capatana de radicchio, taiata pe lungime
6 tulpini de telina cu frunze
1/4 cana de arpagic, taiat in felii subtiri
1/4 ceasca de frunze de patrunjel
1 lamaie
1-2 pere
Pentru dressing
2 lingurite de mustar de Dijon
1/4 ceasca de ulei de nuci
sare
piper proaspat macinat
1/4 cana de nuci tocate si prajite, daca se doreste

Modalitate preparare
Pregatirea salatei

Taiati marunt buchetelele de conopida si salata radicchio. Amestecati intr-un castron mare. Radeti telina cu un cutit. Taiati in felii subtiri tulpinile, tocati frunzele tinere si apoi puneti feliile in castron, unde adaugati patrunjelul si arpagicul.

Pregatirea sosului

Turnati sucul de lamaie intr-un bol mic si amestecati-l cu mustarul de Dijon. Treptat, amestecati ulei. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cu o ora inainte de servire, se adauga sosul la salata si se amesteca. Se asezoneaza salata cu sare, piper, si mai mult suc de lamaie, daca se doreste.

Taiati para in feliute subtiri, chiar inainte de a servi salata. Adaugati pere si nuci la salata si amestecati bine.

No comments:

Post a Comment