15.3.13

Supa minestrone cu chiftele de pui


Ingrediente
150 grame de pui, carne tocata
1/2 ceasca pesmet proaspet
6 linguri de parmezan ras fin, divizat, plus mai mult pentru garnitura
4 catei de usturoi, 2 tocati, 2 felii subtiri
2 linguri arpagic tocat proaspat
1 ou mare, batut
Sare grunjoasa, piper proaspat macinat
2 linguri de ulei extra-virgin de masline
1 praz, fire albe si de culoare verde, taiat in felii
5 cesti supa de pui
3/4 ceasca de paste mici
1 1/2 ceasca morcovi curatati, taiati felii
1 ceasca frunze de spanac
Busuioc proaspat tocat

Modalitate preparare
Se amesteca puiul, pesmetul, 3 linguri de parmezan, 2 catei de usturoi tocat, arpagic tocat, oul, sarea si piperul intr-un bol mediu. Se formeaza chiftelute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mica din ceramica neaderenta, la foc mediu. Gatiti chiftelutele pana devin aurii pe ambele parti, aproximativ 3 minute (se vor termina de gatit in supa). Se pun deoparte la racit.

Separat, adaugati prazul si cei 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri in oala si caliti-i, amestecand des, pana cand incep sa se inmoaie, aproximativ 3 minute. Adaugati supa si 2 cesti de apa, aducand la punctul de fierbere. Introduceti pastele fainoase si morcovi, fierband pana cand pastele devin al dente, aproximativ 8 minute.

Adaugati chiftelutele si mai fierbeti 3 minute, apoi spanacul si restul de 3 linguri de parmezan, amestecand pana cand parmezanul este topit.

Se condimenteaza cu sare si piper, se orneaza cu busuioc tocat si parmezan.

No comments:

Post a Comment