14.3.13

Supa de toamna cu pui si orz


Ingrediente
1 lingura de ulei extra-virgin de masline
1/2 ceasca ceapa tocata fin
1/2 ceasca de telina tocata fin
2 catei de usturoi
6 linguri supa de pui
1 piept de pui mare cu os, fara piele (300 de grame)
1/3 ceasca orz
1 cutie de 400 grame rosii cubulete
1 ceasca sparanghel, taiat pe diagonala in felii
1 ceasca de mazare, proaspeta sau decongelata
1/2 lingurita sare grunjoasa
Piper proaspat macinat, dupa gust
1/2 ceasca de busuioc proaspat
O felie de coaja de portocala

Modalitate preparare
Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu, se adauga ceapa si telina si se calesc, amestecand, pana cand incep sa se inmoaie, 2-4 minute. Se toaca marunt 1 catel de usturoi, se adauga in tigaie, pana se intensifica aromele, aproximativ 1 minut.

Adaugati supa de pui si orzul si fierbeti la foc mic pana cand carnea de pui este gatita, aproximativ 20 de minute. Transferati puiul pe o farfurie cu o lingura cu fante, taiati-l in bucatele scotand osul din interior.

Dati inapoi supa la foc mic si fierbeti pana cand orzul este fraged, de la 20 la 30 de minute. Atunci cand orzul este gata, se adauga carnea de pui, rosiile si sucul acestora, sparanghelul, mazarea, sarea si piperul. Se acopera si se fierbe la foc mic pana cand sparanghelul este fraged, aproximativ 5 min.

Se toaca marunt restul de usturoi, busuiocul, coaja de portocala. Supa se pune in boluri si se presara fiecare portie cu un varf de cutit de amestec de busuioc.

No comments:

Post a Comment