13.3.13

Frigarui de pui cu portocale


Ingrediente
8 bete pentru frigarui (din lemn sau metal) 3 linguri de ulei de masline 2 1/2 lingurite boia de ardei 1 lingurita fructoza 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 600-700 grame bucati de pui (circa 16 bucati), taiate transversal in bucati de 2 cm 4 portocale mici, decojite si segmentate 1 ceapa rosie medie, taiata in felii de 2 cm.

Modalitate preparare
Incalziti gratarul la foc mediu-mare si inmuiati frigaruile din lemn in apa fierbinte.

Amestecati ulei, boia de ardei, zahar, sare si piper intr-un bol. Infingeti puiul, bucatile de portocale si de ceapa pe betele speciale, alternand. Puneti frigaruile pe o tava sau o farfurie mai mare si unge-le cu amestecul din ulei.

Frigeti carnea pe gratar, intorcand o data sau de doua ori si ungand cu sucurile preparate, pana cand puiul nu mai este roz in interior, iar portocalele si ceapa sunt rumenite, 7-10 minute.

No comments:

Post a Comment