11.3.13

Salata de orez negru cu mango si alune


Ingrediente
2 portocale
1/4 ceasca zeama de lamaie
2 linguri ulei vegetal
1 lingurita sos de peste
2 cesti orez negru
sare
2 mango taiat cubulete
1 ceasca frunze de coriandru
1 ceasca ceapa rosie tocata
1/2 ceasca alune nesarate, neprajite
6 bucati de arpargic, taiat subtire
2 jalapeno (ardei iute mexican)

Modalitate preparare
Decojiti portocalele indepartand si partea alba (pielita). Taiati portocalele cu ajutorul unui cutit ascutit intr-un bol mediu astfel incat sucul sa se pastreze. Stoarceti restul de membrana ramasa pentru a obtine tot restul de suc. Stoarceti sucul printr-o sita fina; pastrati restul de bucati de portocala.

Adaugati 1/4 cescuta suc de lamaie, uleiul si sosul de peste in bolul cu sucul de portocale; se amesteca pana se obtine un dressing.

Puneti la fiert orezul cu 2-3 cani de apa intr-o tigaie larga. Asezonati putin cu sare. Acoperiti, reduceti intesitatea flacarii si fierbeti la foc mic pana cand tot lichidul este absorbit, aproximativ 25 minute. Indepartati tigaia si lasati continutul acoperit sa se raceasca, pentru inca 15 minute. Puneti orezul intr-o tava, adaugati dressingul, asezonati usor cu sare, lasati sa se raceasca.

Puneti mangoul si ingredientele ramase intr-un castron mare. Adaugati orezul si amestecati usor pentru a se omogeniza. Asezonati cu sare si inca putin suc de lamaie, dupa gust.

No comments:

Post a Comment