9.3.13

Medalioane din piept de curcan cu gem de rosii


Ingrediente pentru gemul de tomate

2 cani si jumatate de pulpa de rosie taiata cubulete
1/2 ceasca otet alb
fructoza
1/4 ceasca apa
1/4 lingura sare
1/4 lingura busuioc uscat
1/4 lingura tarhon uscat
1/4 lingura esenta vanilie

Pentru medalioanele de curcan
1/2 kg piept de curcan
1/3 ceasca faina de porumb
3/4 lingura chimion
3/4 lingura pudra de chili
3/4 lingura coriandru
3/4 lingura usturoi granulat
1/2 lingura sare
1/4 lingura piper
2 linguri ulei de masline

Modalitate preparare
Gemul de rosii

Fierbeti toate ingredientele intr-o oala la temperatura medie. Reduceti temperatura si amestecati pana cand capata o consistenta de gem, aproximativ 1 ora.

Medalioanele de curcan

Portionati curcanul in 8 bucati taindu-l pe diagonala si bateti-le cu un ciocan de bucatarie. Intr-o tava de sticla amestecati malaiul, chimenul, pudra de chili, coriandru, usturoiul, sare si piper. Incalziti intr-o tigaie uleiul. Carnea se trece prin mixul facut si se prajeste pana devine auriu maroniu, intre 3 si 5 minute pe fiecare parte.

Pe fiecare dintre medalioane se pun 2 linguri de gem de tomate, iar deasupra un alt medalion.

No comments:

Post a Comment