7.11.13

Ruladă cu cacao și căpșune (fără gluten)

Ingrediente pentru aluat (12 porţii)

4 ouă
12 g zahăr tos
110 g făină de orez/ făină de cartofi
20 g pudră de cacao
1 linguriţă praf de copt

Ingrediente pentru cremă şi decor

200 ml smântână dulce 30%-32%
200 g cremă de brânză (mascarpone, Philadelphia)
40 g zahăr tos
400 g căpşune
50 g ciocolată albă (verificaţi dacă are gluten, depinde de producător)

Se porneşte cuptorul şi se lasă la 200 grade C. Se amestecă făina de orez cu pudra de cacao şi praful de copt. Ouăle (la temperatura camerei) se bat întregi împreună cu zahărul. Sunt bine bătute (spumă) când, dacă desenăm cifra “8″ cu telul în ele, aceasta râmăne câteva secunde.
Se adaugă amestecul cu cacao şi se încorporează uşor cu o paletă de silicon. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se întinde uniform şi se bagă în cuptor pentru 8-10 minute.

Se pune o foaie de hârtie de copt pe masă, se presară puţin zahăr tos şi se răstoarnă aluatul copt peste. Se dezlipeşte uşor hârtia de copt dar se lasă deasupra până când se răceşte.

Între timp, se pune crema de brânză într-un vas, împreună cu zahărul tos. Se amestecă bine. Separat, se bate smântâna dulce, răcită în prealabil la frigider, până când se face frişcă. Se amestecă apoi cu brânza.

Se păstrează un sfert din compoziţie iar restul se întinde uniform peste foaia de ruladă. Se rulează, iar pentru a nu se rupe se foloseşte coala de hârtie de sub foaia de ruladă.

Cu restul de cremă se ornează rulada după gust. Apoi se decorează cu căpşuni şi ciocolată albă rasă (sau tăiată bucăţi mici).

La servire, se taie felii

No comments:

Post a Comment