Ingrediente:
600 g somon afumat (felii)
1 lingurita gelatina
100 ml supa de peste fierbinte
10 g unt
150 ml frisca lichida (neindulcita!)
2 lingurite de zeama de lamaie
Tabasco, dupa gust
sare
Se "tapeteaza" 6 forme cu felii de somon, astfel incat sa acopere fundul si peretii si sa ramana margini care se vor impaturi peste umplutura. Stropiti cu putina lamaie.
Gelatina se dizolva bine (conform instructiunilor) in supa fierbinte de peste, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga zeama de lamaie.
Intr-un blender se amesteca restul de somon (aveti grija sa pastrati destul!) cu untul, apoi se adauga amestecul de supa, gelatina si lamaie, Tabasco-ul si sarea si se amesteca bine. La sfarsit se aduga frisca lichida si se amesteca. Acest amestec se pune cu o lingura in forme, dupa care se impaturesc marginile lasate.
Se da la frigider cateva ore bune, pana se incheaga.
Se rastoarna pe farfurii si se serveste.
No comments:
Post a Comment