Gogosari in otet, umpluti cu struguri
Ingrediente:
2 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
1-2 struguri albi
1-2 struguri negri
2 litri apa
1 litru otet
3 linguri sare pentru muraturi
3 linguri miere sau zahar
3-4 cepe
1 capatana de usturoi
10- 12 foi de dafin
30 g boabe de mustar
30 g boabe de piper negru
cateva radacini de hrean
8 borcane de 800 ml cu capac filetat (sau borcane mai mari)
Cum se face:
Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.
Spala strugurii si foloseste doar boabele care nu sunt stricate.
Gogosarilor taie-le capacel (ca le ardei umpluti) si curata-i de seminte.
Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron sa se raceasca. (aceasta etapa se poate elimina, dar prin oparire gogosarii devin mai maleabili si se pot pune mai usor in borcane)
Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa.
Umple gogosarii cu boabe de struguri, si pune-i in borcane, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele. Inchide-le cu capace.
Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.
No comments:
Post a Comment