26.10.13

Muraturi - Castraveti bulgaresti

Ingredientele pentru castraveti bulgaresti:
3kg castraveţi
5 morcovi
4 cepe
4-5 buc hrean
boabe piper
foi de dafin
oţet
frunze de ţelina
flori de mărar
sare de murături
miere
5-6 borcane de 800g

Preparare castraveţi bulgăreşti:

Se spala castravetii si se aseaza in borcane cat mai ordonat. Se pune rondele de morcov si ceapa, apoi frunze de telina cu putine flori de marar. In fiecare borcan se pun cateva boabe de piper, cate o bucatica de foaie dafin si o bucata hrean. Se adauga o lingurita de sare, 1 lingura zahar, 4 linguri otet si se completeaza cu apa pana se umple borcanul. Se capseaza borcanele si se fierb in baie de apa 10 minute dupa ce da in clocot apa din vas. Se scot borcanele cand s-au racit si se aseaza in camara.

No comments:

Post a Comment