31.10.11

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ingrediente:

- oase porc,
- carne tocata porc si vita,
- ou,
- ceapa,
- telina, -
- patrunjel radacina,
- ardei gras rosu si verde,
- zeama de varza sau bors,
- smintina,
- leustean

Mod de preparare:

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), patrunjelul taiat rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici.
Cand sunt fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta.

Cand perisoarele sunt fierte, se pune zeama de varza sau borsul (dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.

Mod de servire

Se serveste ca atare sau cu smantana.

No comments:

Post a Comment