1.11.11

Ghiveci a la Montignac

Se taie 2-3 cepe rosii solzisori, 3-4 catei de usturoi felii, 1/2 kg fasole pastai (verde sau galbena) rupte in 3, 4-5 ardei grasi, 3-4 radacini de patrunjel se taie rondele, 5-6 buchete de conopida se taie in 3-4 in functie de marime, o telina se taie cubulete si un dovlecel mijlociu se curata si se taie tot cubulete.

Se introduce in oala de presiune (sau intr-o cratita cine nu are), se adauga o lingurita de sare, 2-3 linguri de ulei si vreo 150-200 ml apa (pt. cratita ceva mai multa apa). Se pune capacul si se fierbe 15-20 minute in oala de presiune, iar in cratita, pina se fierb toate zarzavaturile.

Se oparesc circa 0.5kg de rosii, se decojesc si se taie cubulete si se adauga la ghiveci. Daca nu mai aveti rosii, se poate pune bulion sau suc de rosii. Se baga la cuptor pt. 10-15 minute, se adauga patrunjel verde tocat si se mai baga pt. 5 minute la cuptor. Sau daca va grabiti puteti pune patrunjelul odata cu rosiile.

No comments:

Post a Comment