17.4.12

Inghetata cu fructoza


Ingrediente: 

4 galbenusuri de ou
250 ml lapte gras (de tara de preferat sau integral)
250 ml frisca lichida (neindulcita) sau smantana dulce
4 linguri fructoza
esenta de vanilie

Pasi pentru executare: 

Se pun laptele si smantana lichida la fiert impeuna cu fructoza si esenta de vanilie. Imediat ce incepe lichidul sa se umfle se ia de pe foc sis e lasa aproximativ 10-15 minute la racit.

Separat se bat galbenusurile intr-un castron si se adauga laptele putin cate putin amestecand frecvent (se poate folosi un mixer electric pentru aceasta etapa). Compozitia astfel obtinuta se pune din nou la fiert amestecand in continuu pana devine ceva mai groasa si se lipeste de lingura (folositi intotdeauna o lingura de lemn sau plastic). In acest moment este gata si se poate lua de pe foc. A nu se lasa mai mult pentru ca stricam crema de vanilie.

Se lasa sa se raceasca si se pune la congelator sau intr-o masina de facut inghetata.

No comments:

Post a Comment