22.5.12

Pastravi cu migdale


Pentru 4 persoane
Preparare: 10 min
Coacere: 15 min

4 pastravi frumosi
80 g de migdale efilate (migdale maruntite-franjuit, pe verticala)
2 lamii
1 lingura de otet de Xeres (otet de vin rosu)
2 linguri de patrunjel maruntit
ulei de masline
herbes de provence
sare, piper

- Preparati pastravii pentru gatit. Pudrati interiorul cu ierburi de Provence. Sarati si piperati.
- Incalziti bine o tigaie antiadeziva pe un foc foarte mic cu 4 linguri de ulei de masline
- Puneti pastravii in tigaie si prajitii cel putin 6 minute pe fiecare parte. Pastrati-i apoi la cald in cuptor (termostat 2/3 - 80/100∞C)
- Intr-o alta tigaie puneti o lingura de ulei de masline si rumeniti putin migdalele efilate. Sarati si piperati. Puneti apoi otetul
- Acoperiti pastravii cu otetul cu migdale si pudrati cu patrunjel
- Serviti cu o lamaie taiata in doua.

No comments:

Post a Comment