30.5.12

Rulada de cascaval cu sunca


1 buc.cascaval 300 g

pentru umplutura:
200-250 g sunca presata
3 oua fierte(tari)
1 ceapa mica
2-3 catei de ustroi
125 g unt
150 branza topita
patrunjel verde tocat foarte marunt,
sare si piper dupa gust.

Mod de pregatire:
sunca presata, ceapa, ustroiul, ouale fierte, patrunjelul tocate, marunt intr-un vas mai mare se amesteca adaugand untul si branza topita.
O oala cu apa se pune la fiert,cand apa clocoteste ,se i-a oala de pe foc,introducand bucata de cascaval inauntru,se acopera oala cu capac si se lasa 20 minute.

Dupa cele 20minute se scurge apa din oala, cascavalul asa fierbinte se intinde pe o suprafata neteda cu sucitorul( aprox 40X50 cm,nu trebuie sa fie perfecta )

Se adauga pasta facuta mai sus peste cascavalul intins si se roleaza(rulada)
se lasa la rece(frigider) 2-3 ore.

Prezentare:
taiati feliute de 5-7 mm grosime, le asezati pe un platou cu frunze de salata si ornamentati cu ardei rosu(kapia?)

(untul poate fi inlocuit cu margarina, iar branza topita cu branza de vaci - pentru cele cu targeturi indepartate

No comments:

Post a Comment