1.6.12

Somon cu piure din naut si pastai


600 g file de somon cu pielita fara oase, sare, piper, unt

Pestele se taie in 4 bucati egale, care se prajesc in unt 10-12 min. la foc moderat pe partea cu pielita. Se intorc pe partea cealalta si se prajesc 1-2 min. Inainte de a fi servit se lasa 2-3 min. cu partea cu piele in sus. Asa se aseaza pe piureul de naut.

Piure de naut
250 g naut, 1/2 ceapa, 1/4 telina, 2 catei de usturoi, supa, sucul de la 2 lamai, 100-200 ml ulei de masline, 2 lingurite chimion, sare, piper.

Nautul se inmoaie peste noapte, apoi se fierbe pana se inmoaie (se spuia o pauzasc). Apa se varsa, se adauga putina supa (20 ml) si se ami fierb 20 min. Ceapa si telina se prajesc in putin ulei, fara sa prinda culoare. Apoi se pun in mixer si se fac piure. Se adauga nautul in mixer, se face totul un piure, la care se aduga sucul de lamaie, chimionul, usturoiul taiat mic, piperul si uleiul de masline. Se mai amesteca o data bine.

No comments:

Post a Comment