20.2.13

Supa de broccoli


Ingrediente:

o ceapa medie, maruntita bine de tot
2 linguri ulei de masline sau unt
½ lingurita de fulgi de ardei iute
1 litru de lapte
500 game broccoli inghetat sau proaspat
parmezan ras
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Intr-o oala cu fundul gros se caleste ceapa in ulei de masline (sau unt), se adauga fulgii de ardei iute, apoi se stinge cu laptele.

Se adauga broccoli si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Dupa ce a fiert timp de 4-5 minute, broccoli ar trebui sa fie destul de moale pentru a fi pasat (daca folositi broccoli proaspat, trebuie lasat sa fiarba mai mult). Se paseaza supa cu un blender si se sareaza, dupa gust (daca preferati o supa subtire, mai adaugati lapte). Se presara parmezanul si se mananca.

No comments:

Post a Comment