3.4.13

Rulouri de primăvară cu mazăre, feta, quinoa şi roşii coapte

Ingrediente
50g de quinoa
200g de mazăre congelată
85g de brânză feta, fărâmiţată
1 legătură mică de mentă, tocată
3 cepe verzi, tocate fin
coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie
6 foi de plăcintă
1 ou, bătut
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

PENTRU NAM PRIK
6 roşii mari, tăiate pe jumătate
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 căţel de usturoi, zdrobit
½ ardei iute, tocat
2 linguriţe de ghimbir ras
½ legătură de coriandru, tocat grosier (cu tulpini cu tot)
¼ legătură de mentă, tocată grosier
1 lingură suc de lămâie
1 lingură pastă de tamarind
1 lingură zahăr de palmier

Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Pentru a prepara nam prik, se pun roşiile cu faţa în sus pe o hârtie de copt. Se stropesc cu o lingură ulei de măsline, se asezonează şi se coc o oră şi jumătate – două ore până sunt uscate pe jumătate. Se scot din cuptor, se lasă la răcit şi se pasează cu restul ingredientelor în blender.

2. Se fierbe quinoa conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se lasă deoparte într-un bol. Se fierbe mazărea un minut în apă care clocoteşte, se scurge şi se trece sub un jet de apă rece câteva minute. Se scurge bine şi se mixează în blender până devine un piure nu prea fin. Se adaugă peste quinoa împreună cu feta, menta, ceapa verde, coaja şi sucul de lămâie. Se amestecă bine şi se asezonează după gust, adăugând mai mult suc de lămâie dacă este cazul.

3. Se aşază pe blatul de lucru o foaie de plăcintă, iar restul se ţin sub un prosop de bucătărie umed. Se taie foaia în jumătate pe lăţime pentru a obţine două pătrate. Cu un colţ îndreptat către tine (astfel că priveşti mai degrabă un romb, nu un pătrat) se pun două linguri de umplutură chiar sub linia de mijloc a rombului. Se ung marginile cu ou, apoi se pliază în interior colţurile opuse. Se aduce colţul de jos peste umplutură, către centru, apoi se rulează cât mai strâns către colţul de sus. Se repetă operaţiunea cu restul de foi şi de umplutură.

4. Se încing 3cm de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie mare sau wok şi se prăjesc rulourile, în tranşe, câte două-trei minute, până devin aurii. Se scot cu o spumieră şi se scurg pe un prosop de hârtie. Se transfer pe un platou şi se servesc cu nam prik. „Nam prik" este o pastă iute thailandeză, pe care am diluat-o cu roşii coapte pentru a o transforma într-un sos.

5. V.N. per porţie: 166 kilocalorii, 5g proteine, 11g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 13g carbohidraţi, 6g fibre, 5g zahăr, 0,4g sare

No comments:

Post a Comment