10.4.13

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar


Ingrediente
3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică roşie, tăiată felii
1 ardei mare copt, de la borcan,
tăiat în felii groase
200g de quinoa
500ml supă de legume
1 mână mică de pătrunjel, tocat grosier
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
un vârf mare de cuţit de zahăr
250g de brânză halloumi, tăiată în şase felii


Mod de preparare
1. Se încinge o lingură de ulei într-o cratiţă de dimensiuni medii. Se călesc ceapa şi ardeiul câteva minute, apoi se adaugă quinoa şi se mai ţine pe foc trei minute. Se toarnă supa, se acoperă şi se scade focul. Se lasă la fiert uşor 15 minute sau până se înmoaie, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se amestecă.

2. Între timp, se încinge o tigaie-grătar. Se amestecă zeama şi coaja rasă de lămâie cu pătrunjelul şi cu uleiul rămas, zahărul şi un pic de sare. Se prăjeşte brânza pe ambele părţi, până devine aurie şi crocantă. Se serveşte salata cu brânza coaptă. Se toarnă deasupra dressingul.

3. V.N. per porţie: 603 kilocalorii, 28g proteine, 37g grăsimi, 16g grăsimi saturate, 40g carbohidraţi, 1g fibre, 7g zahăr, 1,31g sare

No comments:

Post a Comment