18.10.13

Compot de dovleac

Ingrediente: 
2 dovlecei mari de gradina
indulcitor dupa gust
2 esente de vanilie
1 praf de scortisora ( cine doreste sa utilizeze nu este obligatori)
1 lamaie
120 ml otet
apa cat doriti ( eu am utilizat 3 litri de apa ... am vrut compotul mai zemos)

Pasi pentru executare: 
Se curata dovlecii de coaja si de interiorul lor, se pastreaza doar partea exterioara care este tare.
se taie cubulete si se pun peste noapte in apa cu otet. A doua zi se scot din apa cu otet se clatesc nitel si se lasa la scurs.

Intre timp intr-o oala se pune apa, indulcitorul, esenta, cateva picaturi de lamaie si scortisoara ( nu trebuie sa respectati cantitatile puse de mine mai sus, aroma compotului se face dupa cum doriti dumneavoastra) si se pune la fiert.

Cand incepe sa fiarba se adauga si dovleceii si se lasa la fiert cam 15 minute, e mai mult decat suficient. Incercati sa nu invartiti in compot dupa ce puneti dovleceii pentru ca acestea se sfarma.

Se serveste rece.

No comments:

Post a Comment