Reteta unei prajituri in care putem “zvarli” aproape orice fructe: banane, caise, mere, cirese, visine, etc…
Ingredientele prajiturii cu aproape orice fructe:
o cana de faina alba si 1/2 cana de faina integrala de grau;
2 oua si un galbenus;
fructoza
Daca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati cateva picaturi de indulcitor natural stevia slab caloric;
1 pahar cu lapte caldut;
1 pliculet praf de copt;
un varf de cutit de sare, esenta de rom naturala, coaja de lamaie;
fructe de sezon.
Cum pregatim prajitura/tarta cu fructe:
Cele doua oua si un galbenus se bat cu mixerul sau cu telul cu o cana de zahar alb pana cand amestecul este de culoare galben pai si spumos. Amestecam praful de copt cu faina alba si incepem sa turnam ploaie in timp ce mixam faina alba, putin lapte (pe care l-am incalzit putin in prealabil la microunde), faina, lapte si tot asa.
Punem si faina integrala, sarea, esenta, coaja de lamaie si la sfarsit punem in forma de copt (preferabil de silicon) si adaugam fructele proaspete sau din compot.
Ce fructe putem pune: iarna pun banane si granule de ciocolata; sau mere feliate; sau visine din compot; mango. Vara pun fructe de sezon precum cirese fara samburi, caise, piersici, afine.
No comments:
Post a Comment