26.8.11

Quiche cu praz și somon proaspăt

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 15 minute

  • Timp de gătire 50 minute
  • Ingrediente

* 4 tulpini de praz

* 400 g file de somon proaspăt

* 2 cepe

* Ulei de măsline

* 4 ouă

* 25 cl smântână degresată (sau smântână de soia)

* 100 g brânză rasă

* Nucșoară

* Sare, piper

Prazul se taie rondele. Se păstrează în întregime partea albă și foarte puțin din cea verde. Rondelele se desfac pentru a putea fi spălate mai bine.

Prazul și somonul se gătesc separat la aburi, timp de 20 minute.

Ceapa se toacă și se călește în uleiul de măsline.

Se unge cu ulei un vas care poate fi dat la cuptor. Pe fundul acestuia se așază ceapa, peste care se adaugă somonul tăiat mărunt în prealabil. Deasupra se adaugă prazul.

Se bat ouăle, se adaugă smântâna și brânza. Se presară sare și piper după gust, precum și un vârf de nucșoară.

Se acoperă vasul și se lasă la cumptor timp de 25-30 minute, la 200ºC (nivelurile 6/7). Se servește cu salată verde.

No comments:

Post a Comment