31.8.11

Tartă fină cu mere

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 25 minute

  • Timp de gătire 30 de minute
  • Ingrediente

* 250 g făină integrală

* 1 vârf de sare

* Fructoză

* 125 g margarină nehidrogenată

* 6 mere

* Scorțișoară

* Ulei pentru uns tava

Se varsă făina într-un castron și se face o gaură în mijloc. Se adaugă sarea și o lingură de fructoză. Se amestecă bine.

Se taie margarina cubulețe și se amestecă cu făina, omogenizându-se compoziția cu mâna. Se varsă treptat o jumătate de pahar de apă călduță, până când aluatul devine ușor de lucrat. Se modelează o minge și se lasă la rece timp de o jumătate de oră.

Se taie merele în sferturi. Se înlătură cotorul și semințele, apoi se taie felii subțiri.

Se preîncălzește cumptorul la 220ºC (nivelul 7/8).

Cu ajutorul unui făcăleț, se întinde aluatul astfel încât să se obțină o foaie cât mai subțire. Se decupează în aluat pătrate cu latura de 15 cm, care se așază în tava unsă în prealabil cu ulei. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu furculița.

Feliile de măr se dispun începând de la margine spre interior, suprapunându-se parțial. Se presară deasupra fructoză, apoi scorțișoară.

Tava se dă la cuptor aproximativ 10 minute. Merele trebuie să fie caramelizate.

Tarta se consumă cât e caldă, eventual cu o cupă de înghețată de vanilie.

No comments:

Post a Comment